четвъртък, 2 април 2015 г.

Актуални мисли

Европа е твърде ислямизирана. Имам преки впечатления от Германия, където броят на емигрантите от Северна Африка постоянно расте. Режимите в Алжир, Мароко и Тунис, според една позната алжирка, не са толкова мракобесни, колкото в Иран. Дори тя твърди, че в Алжир има демокрация. Мюсулманите търсят работа като всички други. Икономическите причини, обаче,  не са единствения стимул за тези хора да напуснат родината си. Те откровено се радват на липсата на всякакви забрани и ограничения за хората в Германия да бъдат такива, каквито са. Разбира се законите и правилата трябва да се спазват.

Когато стане дума за радикалния ислям, обаче, тези хора, които като правило слабо образовани, веднага започват да оправдават джихада с политиката на САЩ и Израел. Далеч съм от мисълта, че САЩ са невинни, но варваризацията на радикалния ислям има много по-сложни причини и те са в самата нея.

Мюсулманите се ползват от възможностите за работа и свободен живот в Германия. но с малки изключения, почти не се интегрират в обществото. Живеят в относително затворени общности от съграждани, а ислямът за тях е начин на живот.

Така че, не съм сигурна какво точно означава мултикултурно общество. Толерантността към чуждите култури от страна на германците е безспорно постижение, но изглежда все по-странно на фона на засилващата се ислямска агресия. Не смятам, че това състояние е стабилно,



Няма коментари:

Публикуване на коментар