петък, 17 февруари 2012 г.

Административна фауна


stock vector : Insects family on the ground. Funny cartoon and vector scene. Objects isolated.
Както изглежда държавната администрация в момента е нападната от популация „калинки”. Този термин обхваща хората, които не притежават професионален и морален капацитет да бъдат държавни служители изобщо, а какво остава – да ръководят административни структури.
Последният случай, – Н. Нешева със своето, крайно неинтелигентно представяне по медиите разби всякакво съмнение за некомпетентност и морална нечистоплътност, независимо от казионните похвали, следващи оставката й. Фармацефтичните монополи може да имат пръст в скандала, но това не променя факта, че Нешева не става за висш администртор.
Председателят на Съвета на директорите на "Напоителни системи" Г. Харизанов нямал висше образование. Министърът на земеделието М. Найденов, „духовито” в свой стил, го сравни с Бил Гейтс – общото между двамата било това, че нямат диплома за висше образование. Не е ясно каква е квалификацията на господина, нито какви за функциите му, след като длъжността, която заема не изисква висше образование. Ясно е, обаче, че Харизанов е твърде ценен за министъра, а това навява асоциации за корупция.
Форумите отразиха и прелитането на А. Виламовска от МФ до президентството. Госпожицата с прекрасното СV е пословична с липсата на знания и умения и с „хубавия” си характер. Съчинените биографии и съмнителните дипломи явно продължават да са на мода. 
Първата „калинка” – К. Илиева явно съвсем не е изолиран случай.
Става въпрос за системен проблем на държавната администрация, която формира публичните политики и харчи парите на данъкоплатците. Мисля, че е реторичен въпросът:може ли да се очакват някакви резултати за обществото от тези политики? Затова пък "Калинките" са винаги полезни на началниците си и за това винаги са възнаградени.

7 коментара:

  1. Да, съгласна съм напълно. А и Бил Гейтс не е бил висш държавен служител, а "частник"- както наричаме тук предприемачите. А подобните на Калина Илиева сигурно първо са назначени на висша държавна служба, а след това тайничко завършват и съответната специалност, най-често в частен ВУЗ. В близкото минало си спомням само за един такъв случай- Р.Овчаров.

    Весел уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Time passes on hand truly, I do think! Would certainly this turn into likely to obtain your website converted inside Chinese?
    English language is our 2nd words.
    Check out my web blog :: Naturopathic medicine

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Fantastic article, I'm guessing you'll don’t mind easily use this write-up
    included in this publication record.
    Here is my web page :: Criminal Background Check

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. May I actually discover you might be via Qld? You undoubtedly seem like
    the Melbourne :1)
    Here is my page : Instant Car Insurance Quote

    ОтговорИзтриване