четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Таланти и поклонници



stock vector : Red Popsicle



Майкъл Джексън и Уитни Хюстън напуснаха живота и така пробиха плътния поток на актуалната масова музика, който почти изцяло ги беше изтласкал в крайбрежните храсти.
Интернет, електронните и печатните медии задоволиха в пълна степен любопитството на публиката и открехват все по- широко вратата на трагичния и романтичен свят на звездите.
Проучването на Capitol Hill Blue констатира, че търсенето на "Уитни Хюстън" в новини на Google дава 28 300 резултата. Търсенето на израза "Барак Обама" показва 23 400 резултата, "Мит Ромни"- 23 800. Търсенето на „Афганистанската война” показва само 11 300 резултата, а бюджетът на президента Обама - само 80 резултата.
Както позабравянето на изключителните артисти от близкото минало (в полза на Лейди Гага и пр.), така и тяхното масирано експониране след смъртта им, се експлоатира максимално от музикалните медии, чиито манипулативни практики достигат нови висоти. Както се знае, всичко е бизнес, а човешките емоции са източник на допълнителни приходи.


Все пак публиката получава възможност да се наслади на забележителните артисти Майкъл и Уитни, да усети носталгията по яркия талант,  артистичност и елегантност, да направи сравнение с най - изявените модерни звезди и да си оформи изводите за развитието на масовата музикална култура в последните години.


Няма коментари:

Публикуване на коментар