сряда, 7 март 2012 г.

Пак за бонусите

Не ми се занимаваше пак с бонусите, но гледайки цифрите, които са получавали предишните и днешните заместник министри и други висши чиновници разбирам, че цинизмът на псевдоморалните политици надхвърля дори моите  твърде негативни представи за облика на политиката. 
При тази огромна мизерия на голяма част от работещите и на масата от пенсионерите, и при тази слаба икономика, която в последните три години съвсем умря, съвсем естествено беше и политиците и чиновниците да понесат в някаква степен негативите на кризата. Те обаче, нямат това мислене, те смятат, че им се полагат големите заплати и бонусите. Не харесвам солидарността като политика, но тук става въпрос за обикновена справедливост.
Съжалявам, но това, че върнаха парите и направиха дарения не променя същността на това клептократично поведение.
Нямам доверие, че върнатите бонуси са всичко, което е получено. Как в МФ никой не беше взел бонуси, освен някакви пари от борд, а се оказаха върнати десетки хиляди левове бонуси?
Как  да вярваме, че министрите не са получили никакви премии, нима заместниците им получават  в десетки пъти по-високи доходи от тях? Много сме наивни, но това е вече прекалено.
Родните политици няма как да се направят на честни и морални, уви.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар